Om våra möten

Alla möten äger rum i klubblokalen i Folktandvårdens hus vid Nya torg. Karta

Samling kl. 18:30 - för eventuellt inlämning av bilder, småprat, mm. Mötet börjar kl. 19:00.

Varje möte inleds med aktuell klubbinfo och ungefär i mitten av mötet är det fikapaus.

Bildkvällar

På bildkvällar tittar vi på medtagna bilder och diskuterar dem. Om kvällen har ett tema inleds mötet med detta, och sedan blir det tid för övriga bilder. Om inget annat anges så är alla typer av bilder är välkomna – såväl dina egna som andras, och digitala, påsikt och dia. Ta med hur många bilder du vill, moderatorn avgör hur många som hinner visas. Tänker du ta med något som tar längre tid än 15 min att avhandla, anmäl gärna det veckorna innan så det kan planeras in i programmet.

Övriga möten

Dessa möten har ofta en praktisk karaktär och aktiviteten upptar hela mötestiden. Som medlem får du gärna komma med förslag på aktiviteter och även hålla i dem om du så vill. Det kan vara t ex en fototeknisk diskussion eller demonstration, en redogörelse av något projekt, utmaningar till övriga medlemmar med mera.


 

Medtagning av bilder

  • Digitala bilder tar du med dig antingen på USB-minne eller laddar upp i förväg här.
  • Digitala bilder bör vara högkvalité JPEG i storlek på minst 1080 pixlar på kortaste sidan.
  • Påsiktsbilder bör vara monterade på något sätt (t ex i passepartout), så att de kan stå på en tavellist.'
  • Vid bilddiskussioner bör fotografen först presentera sin bild och bestämma nivån och karaktären på bildkritiken.
  • Ta med hur många bilder du vill, men moderatorn avgör hur många som hinner visas. Tänker du ta med något som tar längre tid än 15 min att avhandla, anmäl gärna det veckorna innan så det kan planeras in i programmet.

Klubbtävlingar

För klubbens egna tävlingar gäller följande om inget annat anges:

  • Max 4 bilder per person.
  • Påsiktsbilder bör vara monterade i passepartout. Max yttermått 30x40cm.
  • Digitala bilder bör vara högkvalité JPEG i storlek på minstpå minst 1080 pixlar på kortaste sidan.

 

  

 

 

Nyheter

05Oct

Projektorkväll

Inlämning till Naturfotosalongen

Bilderna till utställningen kommer att väljas bland inlämnade bidrag, av en tremanna-jury som inkluderar både konstnärer och fotografer, eller andra personer med erfarenhet att bedöma bilder på professionell basis. Juryn kommer även att utse bästa bild som kommer att belönas med 1000kr i presentkort på Skandinavian Photo. Utställningen av uttagna fotografier kommer att äga rum på Galleri Kamera Ängelholm med vernissage 5 november och pågå till 13 november.

Varje deltagare får lämna valfritt antal verk, (påsiktsbilder) för bedömning och en avgift tas ut på 50:- per inlämnat verk. Alla bilder skall vara monterade och försedda med upphängningsanordning. Bilderna kan vara av vilken typ som helst så länge som de har fotografiskt ursprung och har naturmotiv. Skriv dock kortfattat på baksidan hur de fotograferats och framställts. Bedömning omfattar även presentation, inramning, det vill säga helhetsintrycket av det inlämnade verket.

Gör så här

Skriv ditt namn, bildens titel, eventuellt försäljningspris, samt framställningsmetod på ett papper och lägg det i ett slutet kuvert. Fäst kuvertet på baksidan av tavlan. Avgift på 50:- per bild betalas vid inlämnande eller insätts på postgiro 16 42 18-0.

© 2008-2019 FK Kamera | Kontakta oss | Fk Kamera på Facebook | BG: 5291-2524 Swish: 123 528 12 33