29Mar

Mötesreferat 29/3

1. Påminnelse 1: Ladda upp utställningsbilder till sommarens utställning på Järnvägsmuseet. https://www.dropbox.com/request/eFDMPhYJctHuqogx41Md. Mer detaljer finns på http://fkkamera.com/nyhet.php?nyhet_id=572.


2. Påminnelse 2: För de som använt skrivaren, glöm inta att betala in för er förbrukning till PG 16 42 18 - 0. Prislista finns på http://fkkamera.com/nyhet.php?nyhet_id=569.

Kvällen ägnades åt

1. Presentation av bildstafetten.  Bildstafetten gick till på så vis att organisatören (Kerstin Strömberg) tog en startbild och skickade denna till en av de deltagande fotografer som fick i uppgift att ta en bild som på något sätt anknyter till denna. Detta hade man en vecka på sig. Bilden skickades tillbaka till Kerstin, som skickade vidare den till nästa deltagare osv. tills alla 11 fotografer tagit varsin bild. Kerstin tog därefter en sista bild som anknöt både till den näst sista och den första bilden. Resultatet blev alltså 12 bilder från 11 fotografer.

För att göra presentationen mer spännande så fick vi endast veta vilka som var första resp. sista bild, bilderna däremellen hade vi i uppgift att försöka hitta ordningen på. Efter långa diskussioner fick vi till slut ihop det hela, men för att även låta de som inte kunde närvara på mötet testa på att sätta rätt ordning så finns det en digital version (utan facit än så länge!) av bildstafetten på http://www.fkkamera.com/stafett/201703.html. Första och sista bilden är fixerade medan resten av bilderna kan dras och släppas på plats. En liten ledtråd: bilden med elpropparna anknyter till ett objekt i en annan bild som påminner om men troligen inte är ett elskåp!

2. Per-Olof Bladh visade bilder från Krügerparken i Sydafrika.

Efter kaffepausen vidtog bildvisning av bilder utan tema. Följande fotografer visade bilder:

1. Bo Andersen visade bilder från Pulken, en samlingsplats för tranor utanför Kristianstad.
2. Sven Nordström visade bilder från en löpträning i Göteborg.
3. Undertecknad visade närgångna blåsippsbilder tagna i Allarps Bjär.
4. Marcus Liedholm visade bilder på Lars Kleens skulpturmodeller som visas på Landskrona Museum just nu.
5. Kjell Kalixon visade järnvägsbilder samt ett nytt försök till äpple- med kniv-kollektion.
6. Lennart Söderberg visade naturbilder, bl.a. pilgrimsfalk och andra fåglar.

/Per Andersson, ordf.

© 2008-2019 FK Kamera | Kontakta oss | Fk Kamera på Facebook | BG: 5291-2524 Swish: 123 528 12 33