21Feb

Mötesreferat 21/2

1. Lördagen den 10/3 kl 10 är det gemensam städdag i klubblokalen. Som tidigare påpekats behöver dom som har kvarglömda bilder och ev. annat material i klubbens lokaler ta hand om detta innan städdagen, annars finns risk att det kommer med bland sådant som vi slänger. Vi har inte möjlighet att långvarigt förvara annat än det som är våra gemensamma ägodelar i klubben. Vi ser gärna att det blir stor uppslutning på städdagen, blir vi tillräckligt många är det snabbare gjort att städa av lokalerna!

2. Tävlingsledaren Marcus Liedholm har skickat ut info om klubbens egen "Årets bild"-tävling (som kommer att bedömas av extern jury, troligen i form av en annan fotoklubb). Här är en upprepning av detaljerna!
--
- Det ska vara digitala* bilder, tagna under 2017. (Det är dock ok att bildbehandla dem i år.)
- Inget tema.
- Max 4 bilder per person.
- Fina priser att vinna!
- Ingen deltagaravgift.
- Håll gärna storleken på filerna under 2000 pixlar på längsta sidan.
- Sista inlämningsdag är torsdag 1/3.


* Det blir ingen påsiktsklass i år pga svagt intresse tidigare år. Men den som gillar att tävla med påsiktsbilder, kan göra det t ex i Peters Tävling "Med ryggen mot händelserna" som pågår till hösten och i FIAP:s biennal (se http://www.rsf-fotoklubbar.org/Aktuellt/34thbiennial.html
--

Hela mötet ägnades åt att göra klart den påbörjade bedömningen av bilder åt Linköpings FK. Vi hade att plocka ut och rangordna 15 st påsiktsbilder och 15 st digitala bilder, samt kommentera 10 st i vardera klass.

Övrigt

1. Har du ännu inte betalat medlemsavgiften för 2018 är det hög tid, den ska vara betald senast till årsmötet på onsdag den 28/2! Se http://fkkamera.com/nyhet.php?nyhet_id=644 för detaljer.

2. På årsmötet bjuder vi som traditionen påbjuder på lite finare förtäring än vanliga onsdagsmöten - i år blir det någon form av smörgåsar!

3. Inbjudan från Susanne Bogren (Fotografiska Föreningen i Malmö):
--
Den 8 mars kl 17 kommer jag att prata lite och visa mitt tjejprojekt på Ängelholms bibliotek. 
Jag har fotograferat tjejer mellan 13 och 18 år och frågat dem vad de tror att det gör om 10 år.
”Drömmar visioner och längtan” ställdes ut på Panora i Malmö under hösten

Bilderna kommer också att visas i lite mindre format på biblioteket under några veckor.
--

/Per Andersson, ordf.

© 2008-2019 FK Kamera | Kontakta oss | Fk Kamera på Facebook | BG: 5291-2524 Swish: 123 528 12 33