04Apr

Mötesreferat 4/4

  1. Utställningsmöjlighet: Som avslutning på det internationella projektet blir det i vanlig ordning en utställning på Kronohäktet för kursdeltagarna. Den här gången är hela undervåningen bokad, vilket innebär att det finns gott om plats över för intresserade medlemmar. Det kan t.ex. ordnas  en helt egen utställning för någon, eller kanske två eller flera som gör något på gemensamt tema. Är du intresserad av att ställa ut på Kronohäktet i juni (vernissage 2/6) så kontakta galleriansvarige Per-Olof Bladh som samordnar. Det ska tilläggas att Kronohäktet under lördagar sommartid brukar vara ganska välbesökt tack vare loppisaktivitet på torget utanför. Vi kan också hoppas på att den andra utställningen drar dit HD/NST, som brukar skriva om den utställningen.
  2. Vi har nu fått tavellister uppskruvade även på väggen mot trappan (mittemot väggen där vi sedan tidigare har lister. Det är fritt fram att ställa dit sina bilder på båda väggarnas lister så att vi får mer än bara vita väggar i lokalen. Tack till Per-Olof Bladh som fixat listerna!
  3. Ängelholms kommun ordnar i höst kulturveckan vecka 44. Vi kommer då att ha "Öppet hus" under onsdagsmötet den veckan, idén är att nyfikna får komma dit med sina bilder som vi diskuterar.

Ämnet för kvällen var katalogprogram, och då i första hand Lightroom. Eftersom många undrat över skillnaderna mellan Lightroom Classic och nya Lightroom CC tittade vi på en video där fotografen Peter Györffy gick igenom just detta. Därefter tittade vi på kortare videor som tog upp andra katalogprogram som alternativ till Lightroom, Luminar resp. Darktable.

Sista delen av mötet tittade vi på medtagna bilder av
  • PB Olsson
  • Kerstin Strömberg

Tack till Kerstin Strömberg som modererade!

Övrigt

  1. Från RSF har det kommit ett nytt nummer av Exponera! se http://rsf-fotoklubbar.org/Aktuellt/exponera/Exponera_2018-04.pdf . Där nämns bl.a. att bidrag till nästa årsbok ska lämnas i månadsskiftet maj-juni.

/Per Andersson, ordf.

© 2008-2019 FK Kamera | Kontakta oss | Fk Kamera på Facebook | BG: 5291-2524 Swish: 123 528 12 33