25Apr

Mötesreferat 25/4

 1. Först en väldigt glad nyhet: Vi sökte för ett par månader sedan pengar av Stiftelsen Gripen för ett projekt med syftet att bygga upp en professionell studio i det f.d. mörkrummet. Vår ansökan har nu beviljats och studiofotogruppen kommer nu att gå vidare med att färdigställa studion. Det inkluderar även ny skrivare och dator.
 2. Från RSF har det kommit ett nytt nummer av Exponera! se http://rsf-fotoklubbar.org/Aktuellt/exponera/Exponera_2018-06.pdf. Man efterlyser bidrag till nästa årsbok, deadline är 10/6. Hoppas många från FK Kamera vill bidra, så vi även i år blir välrepresenterade i boken.

Första delen av mötet ägnades åt "Lördagstimmen", idén var att man tog med EN bild man tagit föregående lördag mellan kl 14-15. Följande fotografer visade varsin bild:

 1. Kerstin Strömberg
 2. Lee Sandberg
 3. Lena Hyllebusk
 4. Louise Jensen
 5. Marcus Liedholm
 6. undertecknad
 7. Bo Andersen
Det blev en uppskattad programpunkt, som vi kommer att genomföra igen till hösten.

Efter fikan tittade vi på medtagna bilder av följande fotografer:

 1. Bo Andersen
 2. Per-Olof Bladh
 3. PB Olsson
 4. undertecknad
 5. Marcus Liedholm
 6. Louise Jensen
 7. Lee Sandberg

Övrigt

 1. Bildstafetten: Pga lågt intresse (endast fyra anmälda) har det inte blivit någon bildstafett under våren. En idé är att istället köra en bildstafett under sommaren, och titta på resultatet under något av de första mötena i höst. Anmäl er till Eva Carlsson!
 2. Peter Stenhotten påminner om höstens påsiktstävling som han ska jurera, temat är "Med ryggen mot händelsen".
 3. Tomas Karlsson tipsar om utställningen "Shaun Tan - Lost Things" på Dunkers, se https://dunkerskulturhus.se/utstallningar/shaun-tan-lost-things/ .
 4. FK Kamera blev välrepresenterade i uttagningen till FIAP 19th Nature Biennal som RSF ordnat, följande från klubben fick bilder med: Lisa Brange och Marcus Liedholm med vars två bilder och PB Olsson, Kjell Kalixon och undertecknad med varsin bild. BIlderna är printade och skickade till juryn i Oman, det slutgiltiga resultatet väntas i juli. Vi håller tummarna!

/Per Andersson, ordf.

© 2008-2019 FK Kamera | Kontakta oss | Fk Kamera på Facebook | BG: 5291-2524 Swish: 123 528 12 33